31 Temmuz 2013 Çarşamba

Kar Lastikleri Kampanya 2013

Kar lastikleri, kar lastikleri yazın kullanımı, kar lastikleri ne zaman çıkacak, kar lastikleri fiyatları, kar lastikleri fiyatı, kar lastikleri karşılaştırma, kar lastiklerinin özellikleri, kar lastiklerinde kampanya, kar lastikleri ne zaman takılır, kar lastikleri testi
Kar Lastiği
Kar Lastiklerinde Kampanya

Kar Lastikleri Yazın Kullanımı

İnsanların aklında ekonomik olması açısından hep kış lastiklerini yazın da kullanmak yatar. Kış lastiği'nin Hamuru Yumuşak olduğundan daha çabuk aşınır diye biliyorum. Yani düşünün asfalt 40 derecede iken O lastikle gidilmesi Maddiyat açısından pek sağlıklı değil. Ama Yol tutuşu konusunda Taviz vermez yine aynı performansı alabilirsin.
Kar Lastikleri Yazın Kullanımı
Kar Lastikleri Kış Aylarına Özeldir
Kar Lastikleri Yazın Kullanılmaz
Kış lastiğinde, suyu, kar'ı dışarı atmak için kanallar vardır, bunlar sıcaktan olumsunz etkilenir. Kış lastiğinin dişleri kalın olduğundan yazın(sıcak havada) ani frende vb. dişleri kırılabiliyormuş, yani ani frende dişler kırılırsa durmayabilir, kaportacı bi tanıdık söylemişti, aynı o şekil kaza yapan aracı tamir ediyordu.

Kar Lastikleri Ne Zaman Çıkacak

Kar lastikleri herkesin bildiği gibi kış aylarında kullanılmalı, yaz aylarında sökülüp yerlerine yaz lastikleri takılmalıdır. Şimdi kafalarda soru işaretleri oluşmaya başladı, kış ayları diye tabir edilen çıkarılma zamanı ne zaman? Her şehir için farklılık göstermekle beraber havalar ısınınca çıkarılmalıdır...
kar lastikleri ne zaman çıkacak
Kar Lastikleri Havalar Isınmaya Başladığında Çıkarılabilir
Şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususlar ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenerek uygulanacağının altını çizen Palandöken, "Bu illerde bulunan yol kenarı denetim istasyonlarında da bu hususlar dikkate alınacak. Üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 ºC'nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastikler ve sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler kış lastiği olarak kullanılacak." şeklinde bilgi verdi. Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Palandöken, "Şu an için yeterli kar lastiği üretimi olmadığı için lastik bulunamıyor. Şoför esnafımızın durduk yerde ceza yemesini istemiyoruz. Bunun için de süre mutlaka uzatılmalıdır." açıklamasında bulundu.

Kar Lastikleri Fiyatları, Kar Lastikleri Fiyatı

Kar Lastikleri fiyatları, Kar lastikleri fiyat listesi, Kar lastikleri fiyatı, İndirimli kar lastikleri
Kar Lastikleri Fiyatı
Kar Lastikleri Fiyat Listesi
Tasarruf yapalım derken alınmayan kar lastikleri daha sonra çok daha fazla masraf çıkarıyor, çünkü kışa dayanıklı olmayan yaz lastiklerini kullanmakta diretiyoruz. Sürücülerimiz artık biliyor ki kış lastikleri birer masraf değildirler. Zaten öyle çok çok pahalı lastikler de değildirler, sadece yaz lastiklerine göre ufak bir fiyat farklılığı söz konusudur. Bu da kış şartlarına uygun özel sırt karışımı, lastiğin sırt bölgesinin kalınlığı ve güvenli sürüş için lastiğin yapısında kullanılan ilave malzemelerden kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte önlenen muhtemel can ve mal kaybı, aradaki ufak fiyat farkından çok daha fazla önem arzetmektedir. Sonuçta tasarruf edelim derken daha büyük kayıplarla karşılaşmayı kimse arzu etmeyecektir.
Ayrıca yukarıda da belirtildiği gibi kış lastiklerinin kullanım gerekliliğinin ortalama 5 ay gibi geniş bir dönemi kapsadığı düşünülürse kış lastiklerinin birer masraf unsurundan çok bir gereklilik olduğu daha net anlaşılacaktır.
Burada dikkat edilmesi gereken bir husus şudur ki, kış lastikleri yapısında bulunan ve lastiğin soğuğa karşı yumuşaklığını korumasını sağlayan silika hammaddesinden ötürü kuru zeminde daha çabuk aşınabilmektedir. Bu yüzden havaların ısınması ile birlikte kış lastikleri yaz lastikleri ile tekrardan değiştirilmelidir. Bu sayede lastiklerimiz daha uzun süre ömrünü muhafaza edebilecektir.

Kar Lastikleri Karşılaştırma

Kar lastikleri konusunda dikkatli seçim yapmamız lazım, hatta bulunduğumuz bölgenin kış şartları dahi önemli lastik seçerken. Dergilere baktım kasım 2006 AMS almanya da test yapmış ..Passat ve Mercedes ML araçlarda (yani daha büyük lastiklerde) , karda en iyi Fren ve tutunma olarak Dunlop ve Goodyear çıkmış.
kar lastikleri karşılaştırma
Kar Lastiklerinde Çok Dikkatli Karşılaştırma Yapmalıyız
Gelecek böyle görünüyor olsa da bugün kış lastiklerine ihtiyacımız var. Yaz lastiklerini kışın kullanmaya devam ettiğimiz takdirde çok kötü sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir. Kimi Avrupa ülkelerinde sigortalar kış aylarında yaz lastiğinin neden olduğu kazalarda ödeme yapmıyor.
Üzerinde kar tanesi işareti bulunan lastiklerden sadece kışın yağışsız günlerde kısa mesafelerda kullanan ve otomobilini kapalı otoparkta park etme imkanı bulan sürücüler vazgeçebilir. Diğer sürücüler lastiklerini mutlaka değiştirmeli, hem de olabildiğince erken.
Karın fazla yağmadığı bölgelerde yaşayanlarsa her koşula uygun olan ve bir sene boyunca kullanılabilinen dört mevsim lastiklerini tercih etmekte özgür. auto motor und sport'un bu yıl gerçekleştirdiği testte iki adet 4 mevsim lastiği klasik kış lastikleriyle karşılaştırılıyor.

Kar Lastiklerinin Özellikleri

Kar lastikleri çok farklı özelliklere sahip olabiliyor. Bunlar arasında diş uzunluğu ve genişliği gibi değişkenlerde olacaktır.Kış aylarında araçlarda kullanılması zorunlu hale gelen kar lastikleri kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte en çok konuşulan konular arasında gelmektedir. Kış aylarında özellikle karlı havalar da kazaların azalması adına kullanılan kar lastikleri , sağlam yol tutuşlarıyla olası kazaları en aza indirmektedir. Kar lastiği yol tutuş ve çekiş özelliklerine ek olarak geliştirilmiş kış lastiği adını almaktadır. Kar lastiği adında lastik olmadığı kar üzerinde lastiklere zincir takılmaması gerektiğinden kar lastiği diye adlandırılan bir lastik türüdür.
Kış lastikleri araçların dört tekerine de takılması gerektiğinden fiyatlarda biraz daha artış görülmektedir. Aracın kısa mesafede durması için ön veya arka çekişli araçlarda çekiş tarafına göre lastik seçmek doğru değildir.2012 Yılından itibaren kış aylarında araçlarda zincir bulundurulması veya kar lastiği kullanılması zorunlu hale gelmiştir. Özellikle ağır araçlarda kullanılmayan zincir veya kar lastiklerine karşılık trafik cezası kesilmektedir.
Kar Lastikleri Özellikleri
Kar Lastiklerinin Özellikleri
Kış lastiklerinin fiyatları olarak 200-250 tl arası değişkenlik göstermektedir . Marka ve araç modeline göre fiyatlarda değişkenlik gösterdiğinden lüks araçlarda bu fiyat biraz daha artmaktadır. Yaz aylarında bu lastiklerin çıkartılmas yerine  yaz lastiklerinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Tasarruf ve performans açısından önemli olduğunu dile getiren uzmanlar yaz lastiklerinin yazın , kış lastiklerinin de kışın kullanılması gerektiğini belirtmektedir. Kar lastiği alımında bu hususlara dikkat etmekte fayda var.

 Kar Lastiklerinde Kampanya

Kar Lastiklerinde Kampanya
Kampanyalı Kar Lastikleri
Kampanyalı kar lastikleri, ucuz kar lastikleri, michelin kar lastikleri, indirimli kar lastikleri, mişlen kar lastikleri, kar lastikleri kampanya, contnental kar lastikleri, goodyeardan kar lastiği kampanyaları, en ucuz kar lastikleri petlas, pirelli kar lastiklerinde kampanya

Kar Lastikleri Ne Zaman Takılır

Kar Lastiklerinin bir takılma zamanı olduğu gibi birde çıkarma zamanları vardır. Önceki yazımızda çıkarılma zamanı hakkında konuşmuştuk , şimdi de takılma zamanı hakkında sizlere bilgiler vereceğim.
Tüm dünyada trafik kazalarının nedenleri arasında yağmur, kar ve buzlanmanın üst sıralarda yer aldığının altını çizen Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, kış lastiği kullanımının önemine dikkat çekiyor. Yaz lastiklerinin yere temas eden yüzeyinin +7 dereceden itibaren sertleştiğini, bu nedenle ıslak ve soğuk yolda yeterli kavrama sağlamadığını belirten Akay, kış lastiklerinin ise yapılarındaki doğal kauçuk payları sayesinde düşük sıcaklıklarda bile esnekleşip tutuşlarının arttığını ifade ediyor.
Kar Lastikleri Ne Zaman Takılır
Kar Lastikleri Ne Zaman Takılır Bilmek Gerek
Havayı İyi Süzmek Gerek
Mevsiminde Doğru Lastik Kullanımının Önemi
Mevsiminde doğru lastik kullanımının sürücüler için önemine değinen Continental Türkiye Binek Lastikleri Satış Müdürü Mehmet Akay, “Araç sahiplerinin ortalama olarak 2,5 – 3 senede bir lastik değiştirdiklerinden yola çıkarsak; 6 senede toplamda iki takım lastik kullanılıyor. Kış döneminde araçlarına kış lastiği takmaları durumunda, sürücüler için herhangi bir değişiklik yaşanmayacaktır” dedi.
Yukarıda da anlattığım gibi kar lastikleri havalar soğuduğunda takılır. Dikkat etmemiz gereken tek şey kendi yaşadığımız bölgede kışın ne zaman etkili olacağıdır. Kış aylarına göre kendimizi ayarlamalıyız ki kışın sıkıntı çekmeyelim

Kar Lastikleri Testi

Kar lastiklerini belirli aralıklarla testlerden geçirmeliyiz. Ömrü dolan kar lastiklerinin değişmesi gerektiğini benim söylememe gerek yok sanırım. Aydın ilimizde havaların ılıman olmasından dolayı kar lastiği zorunluluğu yoktur. Biraz daha sabırlı olmalıyız. Belki yakında bu mecburiyet son bulacak. İklim uzmanları eğer küresel ısınma bu şekilde sürerse yakında kış aylarının ve onlarla birlikte kış lastiklerinin görülemeyeceğini söylüyor.
Gelecek böyle görünüyor olsa da bugün kış lastiklerine ihtiyacımız var. Yaz lastiklerini kışın kullanmaya devam ettiğimiz takdirde çok kötü sonuçlarla karşı karşıya kalınabilir. Kimi Avrupa ülkelerinde sigortalar kış aylarında yaz lastiğinin neden olduğu kazalarda ödeme yapmıyor.
Kar Lastikleri Testi
Kar Lastiklerini Teste Sokmak Lazım
Üzerinde kar tanesi işareti bulunan lastiklerden sadece kışın yağışsız günlerde kısa mesafelerda kullanan ve otomobilini kapalı otoparkta park etme imkanı bulan sürücüler vazgeçebilir. Diğer sürücüler lastiklerini mutlaka değiştirmeli, hem de olabildiğince erken.
Karın fazla yağmadığı bölgelerde yaşayanlarsa her koşula uygun olan ve bir sene boyunca kullanılabilinen dört mevsim lastiklerini tercih etmekte özgür. auto motor und sport'un bu yıl gerçekleştirdiği testte iki adet 4 mevsim lastiği klasik kış lastikleriyle karşılaştırılıyor. Her ne kadar böyle bir açıklama yapılmışsa da biz yine de aracımıza ve bölgemize en uygun kar lastiğini alıp kullanmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder