2 Ağustos 2013 Cuma

Kar Lastikleri Ne Zaman Takılır

kar lastiği hepsiburada, kış lastikleri hakkında bilgi, kar lastiği hankook, kış lastikleri hava basıncı, kış lastikleri hakkında, kış lastikleri hangi ayda takılır, kar lastiği hava basıncı, kar lastiği hava, kar lastiği haberleri, kar lastiği hız, kar lastiği ikinci el, kar lastiği izmir, kış lastiği istanbul, kış lastiği ikinci el, kış lastiği indirim, kar için lastik kılıfı, kar için lastik spreyi, kar için lastik çorabı, kar için lastik paleti, kar lastiği ne işe yarar
Kar Lastikleri Ne Zaman Takılır
Kar Lastikleri Ne Zaman Takılır

Kış Lastikleri Hakkında Bilgi, Kış Lastikleri Hakkında

Birçok araç sahibi kışın geldiğini, ancak kar yağdığında hissediyor. En kötüsü de bu fark ediş yolda kalındığında gerçekleşiyor. Ülkemizde kış aylarını geçirmek için en çok kullanılan seçenek olarak zincir görülüyor. Fakat zincirin otomobilin aksına, lastiğine ve yola zarar verdiği bir gerçek. Zincir üreticileri de zincirin sadece derin karın olduğu koşullarda kullanılması gerektiğini vurguluyor. Dünyanın bir çok ülkesinde bilinçli tüketiciler kış lastiğiyle önlemini önceden alarak sürüş güvenliğini garanti ediyor.
Kar Lastiği Takılma Zamanı
Kar Lastiği Takma Zamanı
Peki Kış lastiği nedir ? 
Deseniyle olduğu kadar soğuğa dayanıklı kauçuk karışımlarıyla da kar ve buz gibi kaygan koşullarda maksimum çekiş ve fren gücünü zemine iletebilen kış lastikleri silika teknolojisiyle üretilmektedir. Kullanılan bu teknoloji sayesinde lastiğin tutunma özelliğini arttırmaktadır. Kış lastiklerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hız serilerine uyumu. Çünkü kış lastiklerinde hız serileri standart lastiklere oranla düşüktür. Otomobilin son sürati yüksek olsa bile lastiğin hız serisi aşılmamalıdır. Bunun yanı sıra ısılar 7°C civarında seyrettiği zaman, normal yaz lastikleri sertleşmeye başlamakta ve dolayısıyla kaymaktadır.Kış lastiklerinin kavrama ve yola tutunma özellikleri, sadece karda ve buzda değil, ısının 7°C’ lere düşmesiyle devreye girmektedir.
Kar Lastiği Nedir
Kar Lastiği Nedir ? 
Herkes bilmelidir ki karla kaplı ve buzlu zeminlere en uygun lastikler kar lastikleridir. Kış lastikleri kaygan zeminde standart lastiklere oranla yüzde 40-50 oranında daha iyi yol tutuş ve frenaj sağlarlar. Kış lastiğinin kauçuk karışımı yuvarlanmaya başladığında standart lastikten daha çabuk ısınır, ayrıca havanın soğumasına rağmen yapısı büzüşmediği için daha gergin durur. Bu sayede desen aralıkları küçülmez, lastiğin tutunma kabiliyeti artar. Kış lastiğinin taban desenindeki kılcal çizikler de tutunmayı artırır. Yeni nesil kış lastiklerinde kullanılan silisyum minerali düşük sıcaklıklarda lastik kauçuğunun yumuşaklığını artırarak normal sıcaklık şartlarındakine benzer tutunma sağlıyor.
Unutulmamalıdır ki kış lastiği sadece karda değil, yağmur, çamur ve hatta buz gibi tüm kaygan zeminlerde standart lastiğe göre avantaj sağlar. Ancak sadece çekişin bulunduğu tekerleklere değil, dört tekerleğe birden kış lastiği takmak gerekir. Çekişin bulunduğu tekerleklere kış lastiği takıp diğer tekerleklerdeki standart lastikler korunursa otomobilin tekerlekleri arasındaki farklı tutunmadan dolayı önden veya arkadan savrulma ihtimali doğar. Ancak kış lastikleri parlak buz gibi çok daha kaygan zeminlerde tam tutunma sağlayamazlar. Bu tür zeminler için patinaj zinciri veya patinaj paleti kullanmak gereklidir. 

Kar Lastiği Hava Basıncı, Kar Lastiği Hava

Lastiklerinizin havasını en az 15 günde bir kontrol edin ve belirtilen değerlerin altına düşürmemeye dikkat edin
Kar Lastikleri Hava Basıncı
Kar Lastikleri Hava Basıncı Düzenli Olarak Kontrol Edilmelidir
- Karlı ve buzlu yollarda lastiğinizin hava basıncını kesinlikle düşürmeyin.
- Bozuk satıhlarda yüksek hız yapmayın.
- Kışın diş derinliğinin 3 mm.`den az olması çekişi olumsuz etkiler.
- Lastiğinizi kaldırım kenarlarına ve sivri yüzeylere çarpmaktan kaçının.
- Bijon somunlarının sıkılığını düzenli olarak kontrol edin.
- Uzun yola çıkarken ve araç yüklüyken hava basıncını 2 PSI arttırın.
- Supap kapaklarını kapalı tutun.
- Diş derinliği 1.6 mm.`ye düşen lastikleri mutlaka değiştirin.
- Lastiğinizi parlatmak için petrol ürünleri içeren deterjan veya cilalar kullanmayın.
- Araç üreticisi tarafından onaylanmış ebattaki lastik ve jantları kullanın.

Kar Lastiği Haberleri, Kar Lastiği Hız

kar lastiği izmir, kış lastiği istanbul 
Kar Lastiği İzmir
Kar Lastiği İzmir, Kış Lastiği İstanbul
1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında şehirler arası yollarda ticari araçlara kış lastiği mecburiyeti getirilirken, şehir içinde valiliklerin kararına bırakıldı. Yolcu ve yük taşıyan ticari araçlarda kış lastiğinin mecburi hale gelmesi, fabrikaların üretim kapasitenin yetersizliği sebebiyle kış lastiğini karaborsaya düşürdü. İzmir (kar lastiği izmir) ve Aydın gibi şehirlerde zorunlu olmazken İstanbul (kış lastiği istanbul) ve Ankara gibi karın ve buzlanmanın bolca yaşandığı şehirlerimizde zorunlu hale getirildi.

kış lastiği ikinci el, kış lastiği indirim, kar lastiği ikinci el

kış lastiği indirim, kar için lastik kılıfı, kar için lastik spreyi, kar için lastik çorabı, kar için lastik paleti, kar lastiği ne işe yarar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder